Life is simple….. and fragile

                                                             

                                        **************************************** 

So.. What is your decission?

I’m leaving.

Ok. If that what you want. I’ll looking for someone to pick-up your outstanding task.

Terima Kasih banyak En. Hassan.

                                      ***************************************

Ah. So simple. Kecewa betul saya. Dah prepare untuk peperangan besar-besaran. Tapi semuanya berkhir dengan begitu mudah.

Malam sebelum tu, saya dok baca buku The Art of The Deal. Satu point menarik, Si Donald cerita pasal seorang member dia, nak kena belasah (sebab dia mencarut kat anak pastu tekel wife orang ni). Tapi walau badan dia lagi kecik dia tak menunjukkan rasa takut pon. Dia menggunakan senjata dia paling power iaitu mulut. Akhirnya setelah pusing2.. auta2 sket.. last2 mamat tu blah tanpa membelasah member Donald ni.

Keyword dia sebenarnya, don’t show any fear. When dealing with people, once your opponent smell blood, you’ll be eaten..

Namun kini, jangkaan saya keje semakin berkurang tapi sebaliknya semakin bertambah plak. Sume orang nk make sure keje derang settle sebelum saya blah. Yang pelik nya walau keje banyak tak rasa pressure plak. Sume tu state of mind jek.🙂

Sehingga berjumpa lagi..

-Fuad-

Explore posts in the same categories: Saja2

12 Komen di “Life is simple….. and fragile”

  1. amoi Says:

    I have learn something from ur blog. Anywhere good luck kat tempat baru ye..
    Nanti kalau jimmy cuti awak la ganti dia..What say you roy and sham.

  2. Ashraff Says:

    Salam,

    Rasanya Hassan baca buku Donald Trump gak kot..hehe..gut luck tempat kerja baru..aku baca blog ko gak..

    salam

  3. amokdemanis Says:

    hahaa! good bullet ashraff! aku pun rase camtu. yela..kat mana2 pun sama jek selagi kita kuli kan? anyway, new place – new environment. learn – don’t stop!

  4. aku Says:

    ya, bekerjalah untuk menambah ilmu dan pengalaman…

  5. KU> Says:

    hmm..hang dapat keje kat mana en fuad? KL area mana,kita kat bangsar..ape2 pun tahniah yek.🙂

  6. esis Says:

    bro, nak bela kambing ke lepas ni?? apa pun tahniah!!

  7. shamsul Says:

    Amoi,

    Aku memang teringin nak datang Bintulu balik, nak shopping kat Farley….. asyik shopping kat Orchard Road aje! Bosan aahhhhh…..

    Fuad,

    Sekali lagi ucapan TAHNIAH !!!!, kita dah jadi satu company……..🙂 Gerek sehhhh!
    Bila report duty? Welcome anyway……

    Shamsul – Singapore

  8. cikgu azleen Says:

    hmmm.. tuhler, kadang-kadang bila kita dah prepare macam nak rak, dia senang jer berlaku.. bila tak prepare.. macam-macam.. expect the unexpected..

  9. akirasuri Says:

    ehem.

    selamat balik kg. ha ha ha.

  10. ad3ck Says:

    kadang2 kita kena berhijrah untuk kebaikan hehe. kat ner tempat baru ko? gud luck.🙂

  11. Fuad Says:

    Amoi: Heheh. manalah aku layak menggantikan Jimmy. Apapun, kalo ada kesempatan, Insya Allah aku sampai Bintulu jugak nnti. Leh jumpe Dato’ J. Ngeh ngeh..

    Ashraff: Mungkin kot. I’ll miss him..😉

    Amok. TQ. Good luck 2 u 2 on what ever u r fighting 4.

    Aku: Aku nk blajar ngan hang ni..

    KU: Aku keje kat Shah Alam daa. Bile2 nnti leh kuar sembang2..

    Esis: Insya Allah. Tapi bukan kat Shah Alam la. Aku nk pawah jek dulu.

  12. Fuad Says:

    Shamsul: Report duty April 9, 2007.🙂

    Cikgu Azleen: Expect d the unexpected. hehe. Nice word..

    Akirasuri: Eh. Tak ok lagi sakit tekak Cik Kira?

    Ad3ck: Aku keje kat Shah Alam.. Harap2 tak lama la kat Shah Alam. Ku mau keje kawasan kampung.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: