Hak Untuk Gembira

Salam pertemuan, 

poster.jpgSaya arini di tag oleh Cik AminBakish pasal benda pelik. Sebab pagi ni saya dah set nk cite pasal cite yang saya tgk semalam.. Saya jawab tag tu satu je dulu.. Heheh..

1) Kalo saya nk sesuatu, Saya tak pikir panjang.

Cite semalam, saya tgk iklan kat Astro, pasal cite The Pursuit of Happyness. Saya teruja sebab cita tu pasal bagaimana orang susah struggle untuk berjaya dalam hidup. Pastu sebab itu kisah benar. Pastu gak sebab kisah benar pasal broker saham yang dah berjaya.

Maka saya pon siap2 pegilah kat Queen Bay Mall, dan crita tu hanya ada midnite jek. Start pukul 11.45 malam. Dan time tu baru pukul 9.00 malam. Lepas beli tiket, saya pon dok tercongok dalam kete sambil dengar radio, makan jajan, baca majalah Malaysian Business. Main highlight pasal 40 orang paling kaya kat Malaysia. Orang paling kaya, biasalah si Robert Kuok. Orang Melayu paling kaya Syed Mokhtar Al-Bukhary. Dua orang pompuan dalam list tu, sorang Usahawn Cina dan Sorang lagi kerabat Sultan Perak. Yang paling muda, orang besar IOI Corp, umur baru 28 tahun, tapi aset dah beratus juta. Perghhh…

Tup2.. saya sedar saya dah tersilap beli tiket. Hampeh tol. Saya pon pegi balik kaunter dan malangnya dia kata tak leh tukar. Terpaksalah beli tiket baru.. burn tiket. Hehe. Setelah penantian hampir 3 jam, saya pon berjaya layan cite tu..

Dalam panggung semalam ade 3 orang je. Ya betul.. Satu panggung ada 3 orang penonton saja. Saya dok seat tengah2.. pastu ada couple kat blakang. Kalo pawagam kat Bintulu, dia akan mintak balik tiket pastu pulangkan duit. Tayangan akan kansel. Nasib baek kat Penang..😉

Komen saya, cite yang menarik dan bermotivasi. Semuanya bermula bila watak utama Chris Gardner terjumpa orang yang kaya pastu dia tanya 2 soklan.

  1. What you do?
  2. How you do that?

Dan kebetulan orang yang dia tanya tu adalah broker saham. And all after that is history. Nk tahu kisah yang lagi lengkap leh search kat tenet. Adakah membuang masa 3 jam dalam keta, tukar tiket berbaloi? I just need to get what I want.😛

Imbauan Kenangan Silam: Masa kat UTP dulu saya pernah Sahur kat Penang pastu Bukak Pose kat KL. Esoknya ada kelas pagi. Haha.. Sometimes people tend to do crazy stuff.

Sehingga berjumpa lagi..

-Fuad-

Explore posts in the same categories: Saja2

6 Komen di “Hak Untuk Gembira”

  1. chot Says:

    bila la kita bole tersenarai org terkaya di m’sia ye fuad….

  2. amokdemanis Says:

    1. hmm..sama le soklan..
    2. contranye kita fuad.. me just wanna get what i need!😉

  3. jeff Says:

    asalamualaikumm. Pursuit of Happiness tu sedeh rasanya ya tak ? Aku bila tengok bab2 anak-bapak bersedih-sedihan ni .. cair.

    ps. aku tgh melakukan satu jenayah sekarang iaitu mencuri masa. sebelum tertangkap aku perlu melepaskan diri. chiaow! ahaha

  4. akirasuri Says:

    saya juga mahu gumbira. saya juga mahu kaya. ha ha ha ha gelak macam orang kaya. lalalalla~

  5. aminbakish Says:

    terima kasih kerana jawab tag akak.
    😀

  6. Fuad Says:

    Chot: Itula pasal. kene kumpul sekurang2nya aset bernilai RM500 juta baru layak.

    Amok: Heheh.. Need for some people can be want for others..🙂

    Jeff: W’salam. Sedey gak la cite dia tapi happy ending. Ble leh updet blog bro?

    Akirasuri: Haha.. Selamat bergumbira..

    Aminbakish: Sama2..😛


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: